Hogyan kezeljük a sarkantyúfájdalmat (Fascitis plantaris), videó útmutató

Hogyan kezeljük a sarkantyúfájdalmat (Fascitis plantaris), videó útmutató

Ha a sarka fáj, a leggyakoribb ok a plantáris fasciitis. Ez egy krónikus gyulladás a plantáris fascia területén. A plantáris fascia egy ín, amely a sarki csonthoz és az ujjakhoz kapcsolódik. A fájdalom leggyakrabban túlzott terhelésekor jelentkezik.   

A plantáris fasciitis fő tünetei a sarok területén érezhető fájdalom és kellemetlen érzés, különösen az első lépéseknél az ébredés után vagy hosszabb pihenés után. Ez a fájdalom lehet éles vagy tompa és rosszabbodhat a nap folyamán hosszabb állás, sétálás vagy futás után. Hasonló tüneteket mutat a sarki csont kinövése is. Ez a kinövés, a sarok alján vagy hátulján alakul ki. 

 Az egyik módja annak, hogy elkerüljük vagy kezeljük a plantáris fasciitist (sarkanytúfájdalom) és általában a sarokfájást, az ortopédiai talpbetétek használata. Kifejezetten a Medicovi Twin-heels és T40 ortopédiai talpbetétek lettek kifejlesztve a sarok területén érezhető fájdalom megszüntetésére. Miért olyan hatékonyak a Medicovi betétek? A Medicovi betétek úgy vannak kialakítva, hogy egyenletesen oszlassák el a nyomást a sarkon. Ezzel csökkentik a nyomást a sarok bizonyos pontjain, ami segíthet a gyulladás kezelésében. A Medicovi betétek olyan anyagokból készülnek, amelyek rugalmasak és kényelmes viselésük, így hosszan tartó fájdalomcsillapítást biztosítanak. Ideálisak azoknak, akik krónikus sarokfájással küzdenek vagy megelőző intézkedéseket keresnek a plantáris fasciitis ellen. 

 A masszázs golyóval történő gyakorlás legalább egy percig naponta mindkét lábon hasznos lehet a plantáris fasciitis kezelésében, mivel segít az izomfeszülés enyhítésében és a plantáris ín és lábizmok rugalmasságának javításában. Ezek a gyakorlatok hozzájárulnak a szövetek lágyításához és a fájdalom enyhítéséhez. A Medicovi ortopédiai talpbetétek hidraulikus nyomáshullámai folyamatos mozgásra ösztönzik a lábat, ezzel javítva a plantáris fascia rugalmasságát. Ezek a mozgások a lábtól továbbterjednek a mozgásszervi rendszerbe, és automatikusan enyhítik a fájdalmat és így kiegyensúlyozott testtartást biztosítanak. 

A lábak egészséges állapota fontos az életminőség számára. A megelőzés szempontjából ideális a megfelelő cipő, a Medicovi ortopédiai talpbetétek és a masszázs golyóval történő rendszeres gyakorlás kombinációja.